Jakość
Oferta dostępna tylko na zlecenie dostosowana do rzeczywistych warunków i profilu produkcji i świadczonych usług danej organizacji obejmuje szkolenia, konsulting, audyty wstępne oraz wsparcie w audytach wewnętrznych i audytach klienta (audyty strony drugiej) w zakresie:
- Systemy zarządzania jakością wymagania ISO 9001:2015,
- Systemy zarządzania środowiskowego, wymagania i wytyczne stosowania ISO 14000:2015,
- Systemy zarządzania jakością lotnictwo, kosmonautyka i organizację obrony AS 9100 ref. D (wszystkie standardy AS 9100),
- Zapewnienie jakości w projektowaniu, pracach rozwojowych i produkcji – AQAP 2110:2016 (wszystkie wymagania standardów AQAP)
- Zarządzanie ryzykiem zgodne z ISO 31000:2011 i zarządzanie ciągłością działania zgodny z ISO 22301:2014-11
- Standard sytemu zarządzania jakością w przemyśle motoryzacyjnym IATF16949:2016
- Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego ISO 22000:2005
- Wymagania w zakresie Wewnętrznego Systemu Kontroli (wyroby podwójnego zastosowania tzw. duality produkt zastosowywanie cywilne i wojskowe)
- Inne wymagania i standardy systemu zarządzania jakością oraz wymagania wynikające z Dyrektyw Komisji Europejskiej (UE) np.: oznakowania CE, bezpieczeństwo wyrobu, certyfikacje wyrobu
Szkolenia z zakresu QMS
- System zarządzania jakością – podstawy ISO 9001:1015
- Wdrażanie systemu zarządzania jakością ISO 9001:1015
- Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością ISO 9001:1015
- Szkolenie dla Pełnomocników i Zespołu Jakości ISO 9001:1015
- Warsztaty doskonalące dla auditorów wewnętrznych ISO 9001:1015
- Warsztaty doskonalące dla Pełnomocników Jakości ISO 9001:1015
Szkolenia z branży spożywczej
- Wymagania standardu BRC Food
- Wymagania standardu IFS Food
- Wymagania standardu ISO 22000
- Wymagania standardu FSSC – ISO 22000 + ISO TS 220002
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem żywności BRC Food
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem żywności IFS Food
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC ISO 22000 + TS 220002
- Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności BRC Food
- Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności IFS Food
- Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
- System HACCP wg normy ISO 22000
- GMP/GHP wg TS 220002
- Food Defence wg PAS 96 oraz wymagań IFS Food, BRC Food oraz FSSC 22000
- Food Fraud wg wymagań IFS Food, BRC Food oraz FSSC 22000
- Wymagania BRC Packaging
- Auditor wewnętrzny systemu BRC Packaging
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem wyrobu wg BRC Packaging
Szkolenia z zakresu wyrobów konsumenckich
- Wymagania BRC CP
- Auditor wewnętrzny systemu BRC CP
- Szkolenie dla zespołu zarządzania bezpieczeństwem wyrobu wg BRC CP
- Analiza zagrożeń HACCP dla systemu BRC CP/IFS HPC
- Wymagania standardu IFS HPC
- Auditowanie standardu IFS HPC
- Dobre Praktyki Produkcji (GMP) dla branży kosmetycznej wg ISO 22716
- Auditor wewnętrzny ISO 22716
- Szkolenia z zakresu EMS, OH&S i systemów zintegrowanych
- Wymagania ISO 14001:2015
- Pełnomocnik zintegrowanych systemów zarządzania ISO 9001, ISO 14001,ISO 45001
- Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu ISO 9001, ISO 14001, SO 45001
Pozostałe szkolenia
-
Podstawy zarządzania ryzykiem w/g ISO 31000
- Analiza przyczyn i skutków potencjalnych wad FMEA
- Wymagania i wdrożenie systemu zarządzania jakością w biurze tłumaczeń wg ISO 17100
- Wytyczne i zastosowanie normy PN-EN ISO 9004: 2010 Zarządzanie mające na celu osiąganie trwałego sukcesu organizacji — Podejście poprzez zarządzanie jakością.
- Badanie zadowolenia klienta na podstawie normy ISO 10004
- Postępowanie z reklamacjami według wytycznych normy PN ISO 10002
- Zastosowanie normy PN-ISO 10005:2007 System zarządzania jakości — wytyczne dotyczące planów jakości.
Dlaczego warto wybrać nasze usługi?
- Prowadzący to: auditor, ekspert, praktyk, konsultant, który szkoli, wdraża i audytuje systemy zarządzania jakością
. - Gwarantujemy najwyższą jakość usług
. - Konkretne wskazówki w zakresie dobrych praktyk zarządzania, zgodnie z wymaganiami organizacji
. - Dojazd do klienta w cenie usług

Czas pracy w 2025. Робочий час у 2025 році. (PL/UA)
Zapraszamy na praktyczne szkolenie: „Czas pracy 2025 – nowe przepisy i praktyczne rozwiązania” w języku polskim i ukraińskim — pełne zrozumienie tematu dla wszystkich uczestników. Prowadzący: uznany ekspert ds. prawa…

Grafika inżynierska – rysunek techniczny w praktyce. Analiza obiektów, odczytywanie i zapis dokumentacji technicznej wyrobów

SPC (Statistical Proces Control) – szkolenie dla pracowników zajmujących się sterowaniem procesami produkcji i działów jakości.
Szkolenie adresowane jest do inżynierów produkcji i jakości, pracowników działów rozwoju, pracowników produkcji. Korzyści dla uczestników: Konstruowanie kart kontrolnych w oparciu o dane procesowe Praca z procesem w oparciu o…

AUDITOR Procesu wg VDA 6.3

Systemy zarządzania jakością

Ciągłe doskonalenie – LM, 5S, VSM, 7W, SMED, Practical Problem Solving
Celem szkolenia jest zapoznanie się z tematyką Ciągłego Doskonalenia oraz poznanie praktycznych narzędzi optymalizacyjnych do zastosowania w firmie (5S, VSM, 7W, SMED). Trener zapozna uczestników z wykorzystaniem metodologii Practical Problem Solving…

Szkolenie z zakresu normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018
Szkolenie kierowane jest do: pracowników działu jakości laboratoriów pomiarowych i wzorcujących kierowników laboratoriów audytorów wewnętrznych audytorów dostawców

Szkolenie z zakresu normy PN-EN ISO 9001:2015
Szkolenie kierowane jest przede wszystkim do: pełnomocników ds. systemu zarządzania jakością osób związanych z funkcjonowaniem systemu zarządzania jakością specjalistów ds. jakości, inżynierów jakości liderów projektów audytorów wewnętrzni i zewnętrznych systemów…

Certyfikowany pełnomocnik HACCP
Szkolenie skierowane jest do osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat systemu HACCP, wdrożyć system i/lub nadzorować. Szczególnie polecamy szkolenie osobom, które pracują w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, zakładach przetwórstwa,…

Specjalista ds. HACCP
Szkolenie skierowane jest do osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat systemu HACCP, wdrożyć system i/lub nadzorować. Szczególnie polecamy szkolenie osobom, które pracują w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, zakładach przetwórstwa,…