- Oferta
- Szkolenia dla JST
ZASADY RACJONALNEGO ŻYWIENIA – ORGANIZACJA ŻYWIENIA ZBIOROWEGO W SZPITALACH
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom najbardziej aktualnej wiedzy na temat zaleceń i modeli żywieniowych oraz zasad organizacji żywienia zbiorowego. Szkolenie ma również za zadanie przybliżenie zagadnień związanych z ekonomicznymi aspektami organizacji żywienia zbiorowego.
Cele i korzyści
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom najbardziej aktualnej wiedzy na temat zaleceń i modeli żywieniowych oraz zasad organizacji żywienia zbiorowego. Szkolenie ma również za zadanie przybliżenie zagadnień związanych z ekonomicznymi aspektami organizacji żywienia zbiorowego.
Program szkolenia
- Zasady racjonalnego żywienia, zalecenia FAO/WHO
- Charakterystyczne uwarunkowania realizacji żywienia w szpitalach
- Zasady układania jadłospisów
- Obliczanie wartości odżywczej posiłków i potraw
- Obliczanie średnioważonej racji pokarmowej
- Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych
- Zasady organizacji pracy w placówkach żywienia zbiorowego zamkniętego
Korzyści ze szkolenia:
Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jak przygotowywać racjonalne posiłki zgodnie z zaleceniami FAO/WHO, nabędą umiejętności praktycznego obliczania wartości odżywczej posiłków, obliczania średnioważonych racji pokarmowych oraz posiądą wiedzę dotyczącą organizacji żywienia zbiorowego z uwzględnieniem zasobów ludzkich, materiałowych oraz aspektów ekonomicznych.
Szkolenie skierowane jest do kierownictwa i przedstawicieli placówek żywienia zbiorowego zamkniętego: stołówek w szpitalach i domach pomocy społecznej
Cena i zapisy
Szkolenie na zamówienie