- Oferta
- Szkolenia dla JST
Organizacja żywienia zbiorowego w placówkach oświatowo-wychowawczych z uwzględnieniem zapewnienia bezpieczeństwa posiłków – zasad GHP/GMP i systemu HACCP
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom najbardziej aktualnej wiedzy nt. zaleceń i modeli żywieniowych oraz zasad organizacji żywienia zbiorowego. Szkolenie ma również za zadanie przybliżenie zagadnień związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego posiłków oraz wdrażaniem zasad GHP/GMP i systemu HACCP
Cele i korzyści
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom najbardziej aktualnej wiedzy nt. zaleceń i modeli żywieniowych oraz zasad organizacji żywienia zbiorowego. Szkolenie ma również za zadanie przybliżenie zagadnień związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego posiłków oraz wdrażaniem zasad GHP/GMP i systemu HACCP
Program szkolenia
- Zasady racjonalnego żywienia, zalecenia FAO/WHO
- Zasady układania jadłospisów
- Obliczanie wartości odżywczej posiłków i potraw
- Obliczanie średnioważonej racji pokarmowej
- Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych
- Organizacja pracy w placówkach żywienia zbiorowego zamkniętego
- Zapewnienie bezpieczeństwa posiłków ze szczególnym uwzględnieniem aspektów higienicznych – zasad GHP/GMP i systemu HACCP
Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jak przygotowywać racjonalne posiłki zgodnie z zaleceniami FAO/WHO, na co powinno się zwracać uwagę organizując żywienie zbiorowe oraz nabędą umiejętności zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
Szkolenie skierowane jest do kierownictwa i przedstawicieli placówek żywienia zbiorowego zamkniętego: stołówek w placówkach oświatowo-wychowawczych (szkoły, przedszkola, internaty)
Cena i zapisy
Szkolenie na zamówienie