Przejdź do treści
Home
  • Oferta
  • Jakość

Specjalista ds. HACCP

Szkolenie skierowane jest do osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat systemu HACCP, wdrożyć system i/lub nadzorować. Szczególnie polecamy szkolenie osobom, które pracują w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, zakładach przetwórstwa, zakładach produkujących żywność, małych zakładach mięsnych oraz osoby, które zajmują się magazynowaniem czy pakowaniem żywności

Kategorie:
Szkolenie na zlecenie

Cele i korzyści

 Cel: Przedstawienie skutecznego sposobu tworzenia dokumentacji i wdrożenia, nadzorowania systemu

  • uświadomienie zasad systemu HACCP
  • poznanie etapów wdrożenia systemu
  • poznanie i przedstawienie niezbędnej dokumentacji systemu
  • poznanie zasad ustalania krytycznych punktów kontrolnych
  • poznanie zasad tworzenia i nadzoru nad dokumentacją systemu

Spodziewane korzyści płynące ze szkolenia

  • uczestnik będzie umieć tworzyć dokumentację systemu HACCP
  • uczestnik będzie wiedział jak wdrażać system w swojej firmie
  • uczestnik nabędzie umiejętności wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych

Program szkolenia

Uwarunkowania prawne systemu HACCP

  • przepisy praca obowiązujące w Unii Europejskiej
  • przepisy prawne obowiązujące w Polsce dotyczące bezpieczeństwa żywności

Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej jako podstawa wdrożenia systemu HACCP

  • pojęcie Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej
  • omówienie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej
  • dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej

Etapy wdrożenia systemu HACCP

  • opis poszczególnych etapów wdrożenia
  • ćwiczenia praktyczne tworzenia diagramów, opisów

Dokumentacja systemu HACCP

  • księga HACCP
  • księga Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej
  • niezbędne procedury systemu

Wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontrolnych

  • arkusze identyfikacji zagrożeń
  • arkusze kontrolne

Zasady tworzenia dokumentacji systemu

  • projektowanie instrukcji i procedur
  • projektowanie formularzy kontrolnych

Kontrola nad dokumentacją

  • oznakowanie dokumentacji systemu
  • archiwizacja, wymiana nieaktualnych dokumentów
  • rozprzestrzenianie i sposoby tworzenia nowych dokumentów

 

Program szkolenia stanowi prawnie chronioną własność intelektualną, a jego przetwarzanie, rozpowszechnianie lub korzystanie z niego bez wiedzy i zgody autora jest zabronione.

Adresaci

Szkolenie przeznaczone jest dla kandydatów na Specjalistów ds. HACCP

Cena i zapisy

Szkolenie na zamówienie

;

Sprawdź, co zyskujesz

Mnóstwo korzyści
First Minute
30 dni wcześniej zarezerwuj miejsce na szkolenie otwarte na prestige-eck.pl, dzięki temu automatycznie otrzymasz rabat: 50zł
Im więcej, tym taniej
Firmy i instytucje wysyłające więcej niż jedną osobę na szkolenie otwarte, mogą liczyć na niższe ceny. Sprawdź promocyjne ceny na naszej stronie.
Voucher
Zrób prezent swojemu klientowi, zaproś dostawcę, partnera biznesowego i budujcie wspólnie swoja przewagę konkurencyjną na prestiżowych szkoleniach.

Certyfikat ukończenia
szkolenia.

Po zakończeniu szkolenia każdy z Uczestników otrzymuje imienny certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności zgodnie z wdrożoną procedurą: PN-EN ISO 9001:2015 DEKRA

Odpowiemy na wszystkie Twoje pytania! Podnieś kwalifikacje!

Prosimy o pozostawienie swojego numeru telefonu oraz emaila, a skontaktujemy się niezwłocznie.

    Jeśli wypełniłeś/aś formularz kontaktowy, oznacza to, że jesteś zainteresowany/a naszą ofertą i oczekujesz kontaktu z nami. Zanim przekażesz nam swoje dane osobowe, zapoznaj się z informacjami na temat sposobu ich przetwarzania. Chcielibyśmy przetwarzać Twoje dane, aby móc przekazywać Ci informacje na temat naszych usług.

    Najczęściej zadawane pytania dotyczące szkolenia

    W PRESTIGE Europejskim Centrum Kształcenia znajdziesz praktyczną i specjalistyczną wiedzę!
    Czy jest możliwe uzyskanie dofinansowania ze środków Unii Europejskiej?
    Dofinansowanie