- Oferta
- I pomoc , BHP
ZASADY PROWADZENIA KONTROLI WEWNĘTRZNEJ W ZAKŁADZIE
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom zasad prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie uwzględniającej aspekty higieny, systemu HACCP, identyfikowalności i wycofywania z rynku.
Cele i korzyści
Celem szkolenia jest przedstawienie uczestnikom zasad prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie uwzględniającej aspekty higieny, systemu HACCP, identyfikowalności i wycofywania z rynku.
Program szkolenia
- Odpowiedzialność i obowiązki przedsiębiorcy w świetle wymogów prawa
- Metodologia prowadzenia kontroli wewnętrznej
- Kontrola realizacji Programów Warunków Wstępnych do wdrażania zasad systemu HACCP
- Kontrola realizacji zadań związanych z wdrażaniem systemu HACCP
- Kontrola funkcjonowania systemu identyfikowalności
- Zasady wycofywania z rynku wyrobów niezgodnych
- Przykładowe pytania stawiane w ramach kontroli wewnętrznej odnoszące się do poszczególnych kontrolowanych obszarów
- Urządzenia i sprzęt do kontrolowania wybranych parametrów higieny i procesu technologicznego
- Prawidłowe dokumentowanie działań w zakresie prowadzenia kontroli wewnętrznej
Uczestnicy szkolenia dowiedzą się na jakie obszary powinni zwracać uwagę podczas prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie i jak ją w praktyce realizować.
Szkolenie skierowane jest do kierownictwa i kadry kierowniczej zakładów produkcji i przetwórstwa żywności oraz żywienia zbiorowego i placówek obrotu żywnością.
Cena i zapisy
Szkolenie na zamówienie