NOWOCZESNA LOGISTYKA I ZAOPATRZENIE

Terminy

Termin: 16-04-2020 - 17-04-2020
Kategoria: Produkcja
Liczba godzin dydaktycznych: 16 (2 dni)
Miasto: Wisła
Cena: 1690,00 zł, CENA PROMOCYJNA: 1590,00 zł
Hotel: śląskie, Hotel Stok Wisła **** SKI&SPA

Termin: 08-07-2020 - 09-07-2020
Kategoria: Produkcja
Liczba godzin dydaktycznych: 16 (2 dni)
Miasto: Wisła (Istebna)
Cena: 1690,00 zł, CENA PROMOCYJNA: 1590,00 zł
Hotel: śląskie, Kompleks Zagroń Istebna

Termin: 17-09-2020 - 18-09-2020
Kategoria: Produkcja
Liczba godzin dydaktycznych: 16 (2 dni)
Miasto: Ustroń
Cena: 1690,00 zł, CENA PROMOCYJNA: 1590,00 zł
Hotel: śląskie, OLYMPIC**** Hotel , Ustroń

Termin: 19-11-2020 - 20-11-2020
Kategoria: Produkcja
Liczba godzin dydaktycznych: 16 (2 dni)
Miasto: Katowice
Cena: 1290,00 zł, CENA PROMOCYJNA: 1190,00 zł
Hotel: śląskie, PARK INN BY RADISSON KATOWICE****

Cele i korzyści

Zdobycie praktycznych umiejętności w zakresie: tworzenia rozwiązań logistycznych i zaopatrzeniowych dopasowanych do potrzeb organizacji Uczestników, zarządzania przepływem materiałów, produktów, towarów i informacji.

Dzięki temu Uczestnicy będą mogli zwiększyć sprawność operacyjną i efektywność kosztową w obszarze logistyki i zaopatrzenia.

Adresaci szkolenia
  • Specjaliści ds. logistyki
  • Specjaliści ds. zaopatrzenia
  • Inne osoby odpowiedzialne za dokonywanie zakupów: materiałów, towarów oraz usług – w szczególności transportowych
Program szkolenia
1. Logistyka w nowoczesnej organizacji
  • Procesy logistyczne w obszarze łańcucha dostaw – logistyka zaopatrzenia, logistyka wewnętrzna i magazynowanie, logistyka dystrybucji:
    • Planowanie w łańcuchu dostaw – systemy informatyczne klasy ERP i WMS (główne przepływy informacyjne, składniki baz danych)
    • Zarządzanie Cyklem Realizacji Zamówienia
    • Controlling kosztów logistycznych
    • Lean Logistics – nowoczesna logistyka
  • Logistyka transportu:
    • Kupowanie usług transportowych i współpraca z dostawcami usług transportowych – podstawowe kryteria decyzyjne
    • Podział wolumenu usług transportowych pomiędzy różnych dostawców
    • Różnicowanie rozwiązań transportowych i logistycznych dla różnych produktów – 3PL (Third Party Logistics)
    • Wybór baz dostaw dla różnych materiałów/produktów
    • Konsolidowanie ładunków, optymalizowanie wykorzystania objętości/ładowności środków transportu, cross-docking, planowanie tras (routing)
    • Wielkość jednostkowej dostawy – MOQ (Minimum Order Quantity), EOQ (Economic Order Quantity) i rabaty ilościowe
    • Redukowanie jednostkowego kosztu transportu
  • Logistyka magazynowania:
    • Architektura rozwiązań w dziedzinie magazynowania
    • Funkcjonalności systemów klasy WMS – automatyzacja procesów magazynowych w oparciu o kody kreskowe, zarządzanie efektywnością zasobów i kolejkowanie zadań z wykorzystaniem mobilnych terminali
    • Lean Warehousing
    • Redukowanie kosztów magazynowania
2. Nowoczesne zaopatrzenie
  • Model nowoczesnego, 9-etapowego procesu zaopatrzenia (od zapotrzebowania po rozliczenie dostawy), uwzględniający podział zadań i odpowiedzialność wszystkich obszarów funkcjonalnych organizacji
  • Zarządzanie kosztem zakupu:
    • Co powinien kupować specjalista ds. zaopatrzenia – analiza wydatków (Spend Analysis)
    • Centralizacja vs. decentralizacja zaopatrzenia
    • Specjalizacja asortymentowa zaopatrzenia
    • TCO (Total Cost of Ownership) Całkowity Koszt Własności
    • Ocena warunków cenowych dostawców (analiza Should Cost)
    • Zasada podziału wolumenu zakupów (asortymenty typu „lewar” – macierz Kraljica)
  • Prognozowanie zapotrzebowania:
    • Co należy i co daje się prognozować? (analiza ABC/XYZ dla materiałów, produktów i towarów)
    • Techniki prognozowania z wykorzystaniem arkuszy kalkulacyjnych
  • Zarządzanie zapasami:
    • Dla jakich asortymentów tworzyć zapasy? – zapasy „dobre”, „złe” i „brzydkie”
    • Struktura zapasu – zapas cykliczny i zapas bezpieczeństwa
    • Podstawowy model tworzenia zapasu – Punkt Odnawiania Zapasu (ROP – Reordering Point)
    • Poziom zapasu – wskaźniki rotacji a ROP
    • Koszty zapasów
Prowadzący
Praktyk zarządzania produkcją, trener. Przez wiele lat związany z branżą produkcji wód mineralnych: samodzielny specjalista w Nałęczowianka Sp. z o.o., dyrektor generalny i dyrektor zakładu w Nałęczów Zdrój Sp. z o.o. (producent wody Cisowianka). Zajmował się w nich: Dzięki swojemu doświadczeniu prowadzi zajęcia oparte na ćwiczeniach, dzięki czemu uczestnicy mogą nowo nabytą wiedzę sprawdzić w praktyce. Wśród uczestników prowadzonych przez niego szkoleń znaleźli się pracownicy firm: MAN Trucks Polska Niepołomice, Grupa Nowy Styl, Gates Polska, Delphi Polska Ostrów Wlkp., Hańderek, Suempol, Konspol S.A., Schneider Electric Polska, Indesit Polska, GATX Polska, Graal S.A., Mahle Polska, Arcelor Mittal Polska, Belvedere Vodka, PKP PLK, BAS Polska, C+N Polska, Maquet Polska, Telefonika S.A., Sonoco Polska, MPWiK Lublin, MPWiK Wrocław, IBM Polska, Kompozyty Sp. z o.o., ZAMPAP S.A. Krapkowice i wielu innych
Miejsce
Hotel Stok Wisła **** SKI&SPA ul. Jawornik 52A, 43-460 Wisła tel. 33 856 41 00 www.hotelstok.pl
Serdecznie zapraszamy do Hotelu STOK **** SKI&SPA położonego w malowniczej dolinie Jawornika w Wiśle.
Do dyspozycji Gości jest basen rekreacyjny, jacuzzi oraz Centrum Wellness (łaźnie parowe, wanna spa, caldarium, sauna infrared-promienie podczerwone, biosauna, sauna sucha, strefa wypoczynkowa z brodzikiem Kneippa). Hotel dysponuje łącznie 205 komfortowo wyposażonymi pokojami z możliwością korzystania z bezprzewodowego Internetu.
W hotelu znajduje się również 4 torowa kręgielnia, świetne miejsce do spędzenia czasu po szkoleniu.
Hotel STOK jako jedyny obiekt w Beskidach posiada 2 własne wyciągi narciarskie zlokalizowane bezpośrednio przy hotelu. Trasy sztucznie naśnieżane, oświetlone i ratrakowane. Cena szkolenia bez zakwaterowania wynosi 1290 zł brutto. Dopłata do pokoju jednoosobowego wynosi 180 zł brutto. Dodatkowy  nocleg w pokoju jednoosobowym wynosi 300 zł brutto. Dodatkowy nocleg w pokoju dwuosobowym wynosi 250 zł brutto. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany miejsca szkolenia Serdecznie zapraszamy:)
Cena i zapisy

1690,00 zł brutto, CENA PROMOCYJNA: 1590,00 zł brutto przysługuje każdej kolejnej osobie zgłoszonej przez tę samą firmę/instytucję.

Podana wyżej cena zawiera:

  • udział w szkoleniu

  • materiały szkoleniowe i pomocnicze

  • przeprowadzenie szkolenia przez cenionego eksperta

  • konsultacje indywidualne z uczestnikami szkolenia

  • certyfikat o podwyższeniu kwalifikacji zawodowych

  • zakwaterowanie  w komfortowych pokojach 2-osobowych, z pełnym węzłem sanitarnym, TVSAT, telefon, Internet)
    – na życzenie – pomoc w rezerwacji dodatkowych noclegów


  • pełne wyżywienie
    – serdecznie  prosimy o informację, czy należy przygotować kartę menu specjalnie dla wegetarianina lub weganina, czy też osoby ze zdrowotnymi ograniczeń żywieniowymi


  • zorganizowanie czasu wolnego

  • i …. sympatyczną  niespodziankę